Săptămâna aceasta, Apple le-a cerut utilizatorilor să se asigure că au descărcat corect cea mai recentă actualizare Rapid Security Response a companiei. Actualizarea, care a fost distribuită pe dispozitivele utilizatorilor luni, trebuia să protejeze împotriva unei vulnerabilități serioase de software pe care hackerii ar putea încerca s-o exploateze.
Cu toate acestea, câteva ore după ce Apple a trimis patch-ul de securitate, s-a dezvăluit faptul că unele modificări de software cauzează probleme grave pentru browserul Safari. Ca rezultat, Apple a retras actualizarea din circulație. Acum, compania a lansat o nouă serie de actualizări de securitate, concepute să protejeze utilizatorii fără a interfera cu navigarea lor pe web.
Apple a distribuit ceea ce numește Rapid Security Responses iOS 16.5.1 (c), iPadOS 16.5.1 (c) și macOS 13.4.1 (c).
Aceste actualizări sunt concepute pentru a proteja utilizatorii de problemele de securitate pe care le-a abordat patch-ul original și pentru a remedia problema din browser care a determinat retragerea anterioară.
Dacă vă faceți griji în legătură cu modul în care să actualizați dispozitivul dvs., nu vă temeți. Actualizările Rapid Security Response ale Apple sunt concepute pentru a fi descărcate automat pe dispozitivele dvs. (va trebui să aveți activată opțiunea de actualizare automată, precum și “Răspunsuri de securitate și fișiere de sistem”).
Compania a menționat că vi se poate cere să reporniți dispozitivul pentru a finaliza actualizarea. Pentru a vă asigura că ați efectuat actualizarea în mod eficient pe iPhone sau iPad, puteți merge la Setări > General > Actualizare software. Pe macOS, dați clic pe meniul Apple , apoi mergeți la Preferințe sistem. Dați clic pe General în Preferințele sistemului, apoi faceți clic pe Actualizare software.
Pentru o prezentare generală despre actualizările RSR și modul în care funcționează, accesați site-ul Apple pentru o explicație mai detaliată.
Apple a lansat Rapid Security Responses mai devreme în acest an ca o modalitate de a livra mai eficient remedieri de securitate utilizatorilor. În trecut, astfel de remedieri erau distribuite ca parte a unor actualizări software mai ample.
Cu toate acestea, din cauza creșterii numărului de vulnerabilități zero-day detectate (10 doar în acest an), compania a decis să lanseze actualizări “rapide” care nu necesită o actualizare software mai amplă și sunt orientate către problemele specifice de securitate.