Studiu: Jumătate dintre angajații globali doresc să vină cel mult o zi pe săptămână la birou
Potrivit unui studiu recent publicat de o companie de consultanță, salarizarea reprezintă principala preocupare pentru 35% dintre angajați. De asemenea, rezultatele arată că jumătate dintre salariați nu doresc să vină mai mult de o zi pe săptămână la birou. Acest lucru reflectă o schimbare semnificativă în preferințele angajaților în ceea ce privește locul lor de muncă.
Studiul EY 2023 Work Reimagined Survey arată că atragerea și păstrarea talentelor sunt îngrijorări majore pentru angajatori, dar mai mult de o treime dintre angajați sunt susceptibili să renunțe la locul de muncă în următoarele 12 luni. Generația Z și Milenialii sunt cei mai predispuși să plece.
Sondajul relevă o discrepanță între așteptările și motivațiile angajaților și cele ale angajatorilor.
Majoritatea angajatorilor consideră că încetinirea creșterii economice reduce probabilitatea ca angajații să demisioneze, însă mai puțin de jumătate dintre angajați sunt de acord cu acest lucru.
Pe lângă salariu, flexibilitatea programului de lucru este un alt aspect important pentru angajați. 84% dintre angajatori cred că oferirea de flexibilitate va avea un impact pozitiv asupra capacității lor de a recruta talente, dar doar 63% dintre angajați sunt de acord cu acest lucru.
În ceea ce privește întoarcerea la birou, 47% dintre angajatori preferă ca personalul să lucreze la birou două-trei zile pe săptămână, în timp ce 50% dintre angajați sunt dispuși să vină la birou cel mult o zi pe săptămână. Angajații sunt atrași de activitățile sociale și colaborarea cu colegii.
De asemenea, studiul evidențiază că 48% din angajați anticipează că inteligența artificială va îmbunătăți flexibilitatea, în timp ce 84% dintre angajatori utilizează sau plănuiesc să utilizeze inteligența artificială în următoarele 12 luni.